Από το «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», η σημερινή Κυβέρνηση περνά με το «καλημέρα» του 2018 στην εφαρμογή ενός ολοκληρωτικού σχεδίου υφαρπαγής των σπιτιών,

των καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και -για πρώτη φορά από το «νόμο Κατσέλη» και μετά- στον πλειστηριασμό και πρώτων κατοικιών.

Ο στόχος είναι προφανής: Με την υπογραφή του «μαρξιστή» Ευκλ. Τσακαλώτου, η κυβέρνηση πάει να «αρπάξει» ό,τι έχει απομείνει στην ήδη ισοπεδωμένη μεσαία τάξη, πλήττοντας ταυτόχρονα καίρια όσους κινούνται κάτω ή μέχρι και τα όρια της φτώχειας.

Οι δήθεν προσπάθειες του πρωθυπουργού για «διάσωση» της πρώτης κατοικίας είναι προσχηματικές. Πίσω από αυτές κρύβεται ένα ακόμη μεγάλο ψέμα σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.

Η κυβέρνηση αν και ψήφισε τον εκπλειστηριασμό των πρώτων κατοικιών και του ξεπουλήματος της όποιας μικρής περιουσίας απέμεινε στη μεσαία τάξη και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, κάνει ότι «δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει». Με τις υπογραφές και τις ψήφους των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών η νομοθεσία άλλαξε ανοίγοντας το δρόμο στην υφαρπαγή πρώτων κατοικιών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και χιλιάδων καταστημάτων.

Τα νέα επικοινωνιακά τεχνάσματα με τον πρωθυπουργό να κάνει συναντήσεις – «φιέστες» με τους εκπροσώπους των τραπεζών, δεν μπορούν όμως να μετατραπούν σε «στάχτη στα μάτια» της κοινωνίας. Οι πολίτες για πρώτη φορά, με… μνημονιακή για πρώτη φορά κυβέρνηση αριστεράς, νιώθουν ότι από το 2018 και μετά, θα κινδυνεύουν να χάσουν ό,τι τους απέμεινε, ακόμη και την πρώτη κατοικία τους.